Draineren

Wij bieden met de lasergestuurde sleufloze draineermachine en onze rupstrekker een lichte combinatie met een optimaal resultaat. 

draineren

De voordelen van onze draineermachine

Wij draineren met een sleufloze machine die in de hefinrichting van de rupstrekker hangt. Zo kunnen we met een lichte en compacte combinatie werken, met minimale beschadiging en vermenging van de grondlagen. Dat maakt draineren niet alleen interessant voor grote oppervlaktes, maar ook voor kleinere percelen.

Een sleufloze machine heeft minder slijtage dan een kettinggraver. Sleufloos draineren houdt bijvoorbeeld de graszode intact. Zodra wij het perceel verlaten kunnen de koeien weer grazen, of kan bijvoorbeeld gelijk een groenbemester worden gezaaid. De draineermachine wordt aangestuurd met een laser. Hierdoor kunnen wij heel secuur de drainage leggen onder het gewenste afschot en op de juiste diepte.

Doordat wij werken met een rupstrekker hebben wij geen last van oneffenheden en rijdt de trekker heel stabiel. Dankzij de variabele transmissie kan de trekker gelijkmatig versnellen. Dat voorkomt schokken bij het leggen van de drainage.
De machine kan diameter 60 leggen voor de landbouw en diameter 80 voor bijvoorbeeld in het grondverzet.

Landbouw

Grond is duur en het fundament en de basis van een goede oogst. Daarom is het belangrijk om zuinig te zijn op uw grond. Draineren verkleint de kans op structuurschade en op een slechte oogst. Het wordt steeds belangrijker om elke vierkante meter zo effectief mogelijk te benutten om gewassen te telen of vee te voeden. Een goede waterhuishouding is daarvoor cruciaal.

dozeren
dozeren

GWW

In de grond-, weg- en waterbouw is draineren een van de oplossingen om een project tot een succes te maken. Een goede waterafvoer van uw bouwplaats of project voorkomt stilstand door een natte ondergrond. Dat kunt u voorkomen door vooraf te draineren.

Onze machine kan naast de standaard landbouwdrainage diameter 60 ook diameter 80 leggen.

Hobbyist of paardenhouder?

Heeft u een weitje of paardenbak? Doordat onze machine achter de trekker hangt zijn wij wendbaar en kunnen wij ook op kleinere plaatsen draineren. De rupsen hebben een groot draagvlak, waardoor de insporing minimaal is. Dat spaart uw paardenbak of weitje zo veel mogelijk.

Levering drainage

Wij leveren diverse diameters drainageslangen. Informeer naar de prijzen en de voorraad.

drainagerollen
loonwerk-machine
loonwerk-4
loonwerk-4
loonwerk-machine
meer-weten